Kvantiteti i u kulturi daje kvalitet

Petak , 2014-10-10 | 20:41:39

Glumac Semir Gicić smatra da će konstantan rast broja kulturnih događaja u Novom Pazaru naminovno uvećati i kvalitet u toj oblasti.


On je mišljenja da univerzitetski grad kao što je Pazar mora dati šansu mladim umetnicima da se pokažu i dokažu.

“Ako nemamo para za velike i skupe događaje, možemo da damo šansu onima koji se predstavljaju prvi put-slikarima, glumcima, muzičarima. Onima koji žele i imaju šta da pokažu, jer su po pravilu željni dokazivanja i daju sve od sebe”, ocenio je Gicić.

“Broj koncerata, izložbi ili pozorišnih predstava će sigurno i u dogledno vreme podići ukupan kvalitet kulture u Novom Pazaru i Sandžaku”, rekao je mladi glumac.

Gicić pripada mladoj generaciji umetnika koji se kao autor teksta komedije “Pazi s’ kime spavaš” nosilac jedne od uloga predstavio i na sceni Akademije 28 u Beogradu.

Koncept predstave, sa Mirkom Vasiljević u glavnoj ulozi i u režiji Igora Damnjanovića, zasnovan je na temi zabranjene ljubavi koji do sada nije viđen u Srbiji.

“Tekst je sastavljen od stihova popularnih zabavnih i narodnih pesama domaćih autora, kao i autora bivše SFRJ, čime predstava, pored odličnog zapleta i glumačke ekipe, garantuje smeh do suza“, rekao je Gicić Sto plus radiju.

Autorsku ekipu čine iskusni glumci, među kojima su još i Zinaida Dedakin i Nemanja Janičić.

 

PREUZMI AUDIO


 

Napiši komentar: