Nigerija: U napadu na džamiju ubijene 22 osobe

Sreda , 2016-03-16 | 13:12:17
Najmanje 22 osobe ubijene su u samoubilačkom napadu jutros za vreme molitve u džamiji u gradu Maiduguriju na severu Nigerije, sedištu islamističke grupe Boko Haram, saopštili su zvaničnici.

Jedna od žena aktivirala je eksploziv u samoj džamiji, dok je druga to učinila ispred ulaza, kada su preživeli počeli da beže, izjavio je koordinator civilne odbrane Aba Adži.

U napadu je povredjeno najmanje 17 osoba koje su prebačene u bolnicu, rekao je predstavnik agencije za vanredne situacije Abdul Mohamed.

''Bili smo samo nekoliko metara udaljeni od džamije kada je odjeknula snažna eksplozija i videli smo samo gust crni dim i tela svuda okolo'', rekao je agenciji Asošijejtid pres jedan od preživelih, Umar Usman, koji je uspeo da se spase jer je zakasnio na molitvu.

Džamija se nalazi u gradu Maiduguriju, sedištu militantne grupe Boko Haram, u četvrti Umarari, koja je jedan od glavnih centara borbe nigerijskih snaga protiv ekstremista. Nekoliko bombaša samoubica raznelo se poslednjih meseci u centralnim delovima grada koji su pod nadzorom vojske i policije kako bi se teroristi sprečili da napadaju gusto naseljena područja.

Ovo je prvi masakr u Maiduguriju od 28. decembra prošle godine, kada su pripadnici grupe Boko Haram izvršili više raketnih i samoubilačkih napada, u kojima je ubijeno najmanje 50 osoba.


 

Napiši komentar: