Marić: Rasterećeno protiv Zvezde

Ponedeljak , 2016-03-21 | 16:00:51

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je danas da njegova ekipa nije u poziciji da preti Crvenoj zvezdi, ali da će učiniti sve da u zaostaloj utakmici 26. kola Super lige Srbije prekine seriju pobeda crveno-belih.


"Ne možemo da pretimo, ali imamo pravo na nadu. Obaveza je da na domaćem terenu probamo prekinuti njihov niz, nadam se samo da kiša neće pokvariti teren. Rasterećen sam, imam puno poverenje u moje igrače i sigurno je da ćemo, ako ne pobediti, onda dobro namučiti Crvenu zvezdu", rekao je Marić na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda je vodeća na tabeli sa 74 boda i izjednačila je klupski rekord od 23 uzastopne pobede u elitnom takmičenju od pre 16 godina, dok je Novi Pazar na 12. mestu sa 27 bodova.

"Nastojaće da obore rekord po broju vezanih pobeda, imaju dobar tim i kvalitetne pojedince. Mi, opet, ne možemo da se pohvalimo nekim učinkom, posebno na planu realizacije. Ipak, u Nišu smo odigrali najbolje otkako sam uz ekipu", ocenio je Marić.

"Pokušaćemo da budemo kompaktni i agresivni, da pariramo i ne pravimo prekide u zoni šuta. Tražićemo šansu u tranziciji, ali kako god taktički i timski da odigrate na kraju je situacija 'jedan na jedan', gde se pravi razlika", dodao je on.

Trener Pazara neće moći da računa na Irfana Vusljanina, koji nije u kombinaciji zbog povišene temperature, dok je iz istog razloga Jovica Vasilić propustio nekoliko treninga.

"O Vasilićevom nastupu odlučiću neposredno pre utakmice. Sigurno je da ćemo ponovo igrati s dvojicom napadača, što sam forsirao i na početku priprema. Promena formacije u prethodnom meču s Radničkim me ohrabruje, pošto u sistemu 4-2-3-1 nismo bili toliko opasni. Naravno, svaka novina zahteva određeni period adaptacije", istakao je Marić.

Na novinarsko pitanje da li bi bio zadovoljan bodom, Marić je odgovorio potvrdno.

"Bilo bi neskromno da posle ovoliko njihovih pobeda kažem da sam nezadovoljan bodom", kazao je Marić.

Vezista Novopazaraca Amer Osmanagić naglasio je da će njegova ekipa, ako želi da dođe do pozitivnog ishoda, morati da iskoristi svaku od malobrojnih grešaka rivala.

"Motiv više je to što nam dolazi najbolji tim u ligi. Posebna je atmosfera, oseća se to u svlačionici, ali i u gradu. To daje neku draž. S druge strane, svaka utakmica nosi tri boda i to je najvažnije. Imaćemo šansu ako budemo koncentrisani, ako odigramo na visokom nivou i iskoristimo njihove greške, kojih prave veoma malo", rekao je Osmanagić.

Ovaj fudbaler je pohvalio napadače Crvene zvezde, ali i dodao da je njihova najveća snaga u jakom kolektivu.

"Njihov ofanzivni trio daje golove i beleži asistencije, ostali se toliko ne ističu brojkama. Nemaju, ipak, velikih zvezda u timu, već prednjači jak kolektiv", ocenio je Osmanagić.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se sutra od 15.00, a na tribinama se očekuje i prisustvo 500 navijača Crvene zvezde.


 

Napiši komentar: