Zukorlić: Sandžak je nukleus budućeg zajedništva

Cetvrtak , 2016-04-21 | 23:42:26

Nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Muamer Zukorlić pozvao je večeras gradjane Sandžaka da mu daju poverenje za pomirenje.


On je na završnom skupu ove stranke u Novom Pazaru rekao da je pomirenje kada Bošnjaci poštuju i baštine svoju kulturu, a Srbi svoju, u medjusobnom uvažavanju.

“To je pomirenje, a ne kada Srbi pevaju bošnjačke, a Bošnjaci srpske pesme ili kada preuzimaju kulturu jedni od drugih. Neka baštini svako svoju kulturu u miru i medjusobnom uvažavanju“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da je Sandžak nukleus budućeg zajedništva u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Kosovu.

„Sandžak je seme zajedništva, a mi hoćemo Sandžak u kome će se susresti kulture, dobra i čvoršte autoputeva. Imamo na to pravo i mogućnosti. Niko nema razloga da se boji Sandžaka i Bošnjaka, jer kod nas nema mržnje, nikog ne napadamo niti mu otimamo zemlju, imetak i čast“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da je titulu muftije odlučio da pokloni narodu Sandžaka.

“Mogao sam da imam udoban život, ali nisam mogao mirno da spavam dok moj narod gaca ponižen u bedi i siromaštvu. Položaj muftije je najviši položaj koji jedan čovek u svome narodu može imati, a od vas tražim da mi uzvratite na ono što vam dajem, a dajem vam svoje srce i iskrenost”, rekao je Zukorlić.

On je rekao da se ova lista ponosi simbolima Novog Pazara, Starom čaršijom, Bedemom, Novopazarskom banjom i hamaom.

“Na kulturi i tradiciji starog Pazara nastavićemo da podižemo, gradimo i razvijamo Novi Pazar, ali u pravom svetlu onako kako on zaslužuje i njegovi čestiti gradjani. Nećemo Pazar u kome će se osnivati kladionice, a nečasni biti na vlasti i odlučivati o direktorima škola i bolnica i o tome ko će vaspitavati našu “, rekao je Zukorlić.

On je dodao da pripadnici drugih partija ne treba da se boje pobede ove liste.

„Oni su naša braća i sestre i neka znaju da našom pobedom dolazi sunce i za njih, otvara se nova, bela, čista stranica za sve nas, bez obzira na partiju i naciju. Mi nudimo opšte dobro za sve ljude koji žele istinu, pravdu, blagostanje, jednakost i sve druge prave, ljudske, univerzalne vrednosti“, rekao je Zukorlić.

On je rekao je da ovaj skup predstavlja festival slobode, dostojanstva i pomirenja.
Na skupu su predstavljeni kandidati za odbornike ove liste u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, kao i kandidati za narodne poslanike u Skupštini Srbije.

Skupu su, pored brojnih gradjana, prisustvovali predsednik Svetskog bošnjačkog kongresa Mustafa Cerić i predsednik Aktivne Srbije Dušan Janjić.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: