Tramp zabrinut da bi izbori mogli da budu namešteni

Utorak , 2016-08-02 | 10:53:28
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izrazio je zabrinutost da bi predsednički izbori u SAD mogli da budu "namešteni".

Agencija AP navodi da je ova tvrdnja jednog savremenog predsedničkog kandidata bez presedana i da je nije potkrepio dokazima, ocenjujući da bi takav komentar mogao da predstavlja izazov za samu suštinu fer demokratskog procesa.

"Moram da budem iskren, bojim se da će izbori biti namešteni", rekao je republikanski predsednički kandidat na skupu u Kolambusu u Ohaju.

Tramp je dodao da sve češće čuje da predsednički izbori možda neće biti sprovedeni na fer način, ne navodeći medjutim detalje.

On je ranije naveo da su demokrate promenile sistem izbora za kandidata stranke kako bi Hilari Klinton mogla da pobedi Bernija Sandersa.

AP navodi da je nekadašnja državna sekretarka Hilari Klinton dobila 3,7 miliona glasova više od Bernija Sandersa i da je imala znatno veću podršku delegata 1. marta.

Biznismen i milijarder Donald Tramp, koji je poznat po teorijama zavere, medju kojima su tvrdnja da američki predsednik Barak Obama nije rodjen u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je otac senatora Teda Kruza povezan s Lijem Harvijem Osvaldom, ubicom predsednika SAD Džona Kenedija, takodje je govorio da će mu republikanska nominacija biti ukradena.

Tramp je za televiziju Foks rekao da "8. novembra treba biti na oprezu jer će izbori biti namešteni", a prošle noći je rekao i da je Hilari Klinton "djavo", a za njenog stranačkog konkurenta Bernija Sandersa izjavio da je "sklopio ugovor s djavolom".

AP navodi da menadžemnt Trampove kampanje nije bio dostupan za dodatno objašnjenje, a učesnici kampanje Hilari Klinton odbili su da komentarišu navode republikanskog kandidata.
 

Napiši komentar: