Bulatović: U Radničkom sam radio po zakonu

Subota , 2016-08-13 | 18:38:31
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potvrdio je danas da je protiv njega podneta krivična prijava zbog utaje poreza u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša, ali je naglasio da ne oseća nikakvu odgovornost i da je radio u skladu sa zakonom.

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv Bulatovića zbog sumnje da dok je bio predsednik Radničkog nije plaćao poreze i doprinose na plate nekoliko fudbalera.

Prema nezvaničnim informacijama, Radnički je na ovaj način oštetio državnu kasu za 2,5 miliona dinara.

Bulatović je na konferenciji za medije rekao da se radi o poreskim obavezama koje su nastale pre njegovog dolaska u Radnički.

"Moja odgovornost ne postoji. To nije moj privatni klub. Nije bila moja obaveza da dajem novac iz džepa već samo ono čime klub raspolaže i ja sam to radio u skladu sa zakonom", kazao je on.

Bulatović je podsetio da je račun Radničkog, u vreme dok je on bio njegov predsednik, bio stalno u blokadi.

"Nisam samo ja uključen u utvrdjivanje onoga šta se tamo dešavalo. Radi se samo o tome da sam ja, kao i desetine drugih ljudi, dao iskaz o utvrdjivanju stanja u Radničkom u poslednjih deset godina", izjavio je gradonačelnik Niša.

Bulatović je u toku prepodneva napustio sednicu Skupštine grada kako bi dao iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog čega su reagovali predstavnici opozicije.

Odbornica pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović predložila je pauzu u zasedanju, uz obrazloženje da Bulatoviću treba biti omogućeno da što pre razjasni situaciju koja kompromituje njegovu poziciju.

"Ne bi valjalo da imamo gradonačelnika koga terete za jednu takvu proneveru", izjavila je Popović.

Darko Bulatović je bio je predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine do juna 2014. godine.

Sa te pozicije se povukao zbog obaveza koje je imao kao direktor Privrednog društva "Jugoistok".
 

Napiši komentar: