Opština Tutin dostupna građanima

Sreda , 2016-09-28 | 14:56:50

Lokalna samouprava Tutina nalazi se na šestom mestu od 34 grada i opštine juga Srbije po ocenama građana za pružanje usluga, pokazuje poslednje istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID).


Prema rezultatima istraživanja“Indeks dobre uprave u 34 grada i opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije” opštinska uprava Tutina dobila je ukupnu ocenu 3,1, a najbolje je ocenjena u oblasti upravljanja lokalnim ekonomskim razvojem za šta su joj korisnici usluga dali ocenu 4,1.

Načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj u opštini Tutin Bajram Aljović rekao je za radio Sto plus da je ovaj uspeh rezultat predanog rada tima ljudi koji svakodnevno prate i unapredjuju razvoj opštinske uprave, pogotovo službe za ekonomski razvoj.

“Svrha ovog projekta bila je poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici i zadovoljenje potreba i interesa lokalnog stanovništva, a Tutin je taj test položio uspešno, čemu u prilog govori i činjenica da smo na tabeli ispred svih ostalih sandžačkih opština”, kazao je Aljović.

Najbolje ocene u pružanju usluga korisnicima od 34 opštine sa juga Srbije dobila je lokalna samouprava Bujanovca, dok je Novi Pazar na 10., a Sjenica na 11. mestu.

F. Rešović


 

Napiši komentar: