Napadači na učenike privedeni pravdi

Petak , 2016-10-07 | 16:02:21

Novopazarska policija uhapsila je K.S. (21) zbog sumnje da je, sa jednim maloletnikom, u sredu napao nožem učenike druge godine Tehničke škole nanevši E.H. (17) teške, a T.M. (16) lake telesne povrede.


On se tereti za pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje i uz odobrenje nadležnog tužioca, određen mu je pritvor do 48 časova.

Maloletnik, koji se takođe tereti da je počinio ova krivična dela, odazvao se policijskom pozivu u četvrtak veče i priveden je Višem sudu.

Direktor Tehničke škole Hidajet Ljajić ranije je rekao da su E.H. i T.M. dobri učenici koji nisu skloni pravljenju problema i da su napadači nasrnuli na njih bez ikakvog povda.

“Napadači su se dovezli motorima do lokala u kojem su bili naši učenici. Ubrzo su počeli da im dobacuju i provociraju, na šta E.H. i T.M. nisu odgovarali, već su mirno sedeli za stolom. U jednom trenutku su napadači skočili na njih, počeli da ih udaraju, a jedan od napadača je potegao nož i E.H. ubo u stomak”, kazao je Ljajić.

E.H. je operisan u novopazarskoj bolnici i polako se oporavlja, dok je T.M. zadobio lake telesne povrede i odmah je posle ukazane pomoći otpušten na kućno lečenje.

N. Kočović


 

Napiši komentar: