Ćorović: Nedovoljno se ulaže u saobraćaj

Sreda , 2016-10-12 | 12:02:16

Novi Pazar nedovoljno ulaže u saobraćajni sistem, zato je to jedan od gorućih problema grada, smatra saobraćajni inžinjer Enver Ćorović.


On je radiju Sto plus rekao da se u budžet sliva 30 odsto novca od naplaćenih saobraćajnih prekršaja, koji se mora po Zakonu o bezbednosti saobraćaja uložiti u projekte koji poboljšavaju bezbednost saobraćaja.

„Pre dve godine je imalo oko 15 miliona dinara ovog novca, prošle godine 18 miliona, a ove godine za prvih osam meseci 20 miliona dinara. Savet za bezbednost saobraćaja još uvek nije usvojio plan i program za trošenje ovih sredstava, koji nakon toga treba da usvoji Gradsko veće, tako da se ovaj novac ne može ni koristiti, jer nisu stvoreni zakonski preduslovi”, rekao je Ćorović.

On kao jedan od razloga ovakvog stanja vidi u tome što ljudi koji treba da vode računa o saobraćaju ne uočavaju probleme.

„Problemi se nagomilavaju iz godine u godinu, a broj stanovnika i motornih vozila se povećava, tako da je stanje u saobraćajnom sistemu sve teže. Da je prošle i ove godine uloženo bar pola od ovih sredstava u projekte uredjenja zona škola, poboljšanje geometrija raskrsnica, semaforizaciju, izradu kružnih tokova i slično, stanje bi bilo daleko bolje“, rekao je Ćorović.

Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Novom Pazaru u prvih osam meseci ove godine registrovano je 328 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe poginule.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: