U Sjenici 229 azilanata

Cetvrtak , 2016-10-27 | 11:27:26

U centru za uzbeglice u Sjenici borovi 229 osoba, što je za 29 više od predviđenih smeštajnih kapaciteta, a trenutno ih je najviše iz Avganistana.


Upravnik Centra Fiko Hamidović rekao je radiju Sto plus da izbeglicama, obzirom na predstojeću zimu, najviše nedostaje adekvatna zimska obuća.

“Ranije smo imali najviše samaca, ali su sada najvećim delom kod nas smeštene cele izbegličke porodice. Iako su nam smeštajni kapaciteti popunjeni, nećemo odbiti ni jednu izbeglicu. Van kampova u Srbiji je 1.200 azilanata, tako da ih očekujemo još više”, rekao je Hamidović.

On je dodao da je sve više ljudi koji žele da pomognu azilantima, a poslednji pozitivan primer je dečiji kutak koji je deci smeštenoj u ovom centru poklonila fondacija “Ana i Vlade Divac”, kao i donacija mašine za čišćenje snega koju je darovao USAID.

Hamidović je objasnio da su meštani Sjenice još od početka rada centra prema azilantima pokazali osobine dobrih domaćina, što olakšava njegovo funkcionisanje, a da se do sada u ovom centru nisu dešavali krupniji problemi.

D.Selmanović


 

Napiši komentar: