Mahmutoviću “isparilo” pola miliona EUR

Utorak , 2016-11-01 | 07:43:11

Bivši gradonačelnik Novog Pazara, novoimenovani državni sekretar Ministarstva zdravlja, Meho Mahmutović sklopio je tokom svojeg mandata najmanje jedan štetan ugovor kojim je budžet grada oštetio za oko pola miliona evra.


On je ugovorom sa preduzećem Interkomerc, čiji je vlasnik Goran Perčević-tada visoki funkcioner SPS, iz budžeta Novog Pazara platio skoro devet miliona dinara (70.000 EUR) i prosledio još 45 miliona dinara (370.000 EUR) iz Republičkog fonda za podsticaj razvoja.

Novac je bio namenjen kupovini 250 priplodnih junica i dodelu seljacima na ime pomoći za razvoj stočarstva na području novopazarske opštine.

Prema podacima do kojih je došao Sto plus radio, javna nabavka je raspisana početkom 2012. godine, na oglas se javila samo Perčevićeva firma, koja je kao najpovoljnija i dobila ugovor ukupne vrednosti od 62 miliona dinara (516.000 EUR).

Mahmutović je potpisao ugovor po kojem je Interkomercu unapred trebalo da se plati ceo iznos, i klauzulom po kojoj, “ukoliko ne izvrši sve ugovorene obaveze, ili ih ne izvrši na ugovoreni način, druga strana ima pravo da jednostrano raskine ugovor”.

Dobavljaču je par nedelja posle potpisivanja ugovora transferisano 45 miliona dinara iz razvojnog fonda, u sledećih nekoliko meseci u delovima još oko devet miliona dinara građana Novog Pazara, ali Interkomerc, pošto mu nije isplaćena cela svota, formalno-pravno i ne mora da izvrši svoj deo obaveze.

Perčevićeva firma je, inače, na različite načine “ojadila” niz državnih budžeta ali i dvadesetak banaka, zbog čega je pre dve godine i uhapšen.

Telefoni navedeni na sajtu Interkomerca kao kontakt sa tom firmom su isključeni i “nepostojeći” brojevi, pa je praktično nemoguće saznati gde je završilo oko 450.000 evra.

I.Slezović


 

Napiši komentar: