Rokada na klupi rukometaša Novog Pazara

Utorak , 2016-11-15 | 17:32:52

Rukometni klub Novi Pazar, koji zauzima pretposlednje mesto u Super B lige, angažovao je trenera Nikolu Markovića, posle raskida saradnje sa dosadašnjim strategom Mladenom Ćaćićem.


"Presudio je sportski motiv i ovo će biti jedno novo iskustvo. Radi se o rukometnoj sredini, koja dugo pokušava da ostvari ambicije i plasira se u Superligu. Kasno su saznali da će igrati u Super B ligi, krenuli su sa tim što su imali i mojim kolegom Ćaćićem. Posao je takav, nije išlo u pravom smeru i došlo je do rastanka", rekao je danas Marković.

Novi Pazar je na 11. mestu u ligi koja broji 12 ekipa i ima četiri boda, tri više od poslednjeplasiranog Topličanina iz Prokuplja.

"Ostala su četiri kola do kraja prvog dela prvenstva, a prioritet je da kući dobijemo ekipe Inđije i Zlatara. Odradio sam dva treninga, tim je dobar za ovaj rang i ima vrhunskog igrača Žarka Petkovića. Ostali su korektni, ali nedostaje im disciplina. Ako posvetimo pažnju taktičkim elementima rukometne igre, možemo ostvariti planove", ocenio je Marković.

Nikola Marković prethodno je trenirao više domaćih klubova, između ostalih i Vojvodinu, Jugović, PKB, niški Železničar, Crvenu zvezdu i Dinamo iz Pančeva, a radio je i u Bosni i Hercegovini. Osim toga, bio je i selektor kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.

Pored trenera Markovića, Novopazarci su angažovali i desnokrilnog igrača Armina Kaltaka. Ovaj dvadesetpetogodišnji rukometaš ranije je nosio dres Priboja, subotičkog Vojputa i Sloge iz Požege, a tokom karijere nastupao je još u Finskoj i Švedskoj.


 

Napiši komentar: