Janković: Pazarci znaju šta ombudsman radi

Utorak , 2016-11-15 | 22:06:47

Građani Novog Pazara prilično dobro znaju šta je posao ombudsmana, ocenio je danas zaštitnik građana Saša Janković.


On je za Sto plus izjavio da kancelarija na čijem je čelu trenutno ima 3.000 otvorenih predmeta iz svih delova Srbije, a da je jedina specifičnost Sandžaka u tome što najviše pritužbi dolazi od Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

 

.

 

„To su pritužbe koje proističu iz etničkog sastava ovog područja.Ako to stavimo na stranu, jer se time bavi ceo jedan sektor Kancelarije zaštitinika građana, onda građane ovih nekoliko gradova tište iste muke kao i u ostalim delovima Srbije“. 

On je povećan broj žalbi okarakterisao kao dobar trend, ocenjujući da „ta činjenica ide u prilog tezi da raste poverenje građana u državu, jer je zaštitnik građana deo državnog sistema“

Janković je prethodno na tribini sa studentima Državnog univerziteta u Novom Pazaru razgovarao o pravima građana Srbije „Na papiru i u stvarnosti“, gde je naglasio da se protivi tendenciji pisanja novih zakona, umesto insistiranju na doslednoj primeni postojećih.

„Kako ćete primeniti nove zakone, kada nismo u stanju da po istom pravilu za sve građane primenimo postojeće“, zapitao se Janković.

Tribina na DUNP održana je u okviru Studentskog festivala kulture "StudeNP fest".

I. Slezović


 

Napiši komentar: