Fehratović: FK Novi Pazar koštao gradjane 5,5 miliona evra

Sreda , 2017-01-11 | 15:09:53

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Jahja Fehratović tvrdi da je Fudbalski klub Novi Pazar gradjane Novog Pazara u poslednjih šest godina koštao 5,5 miliona evra.


On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbedjen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona.

“Sa tim novcem se moglo otvoriti nekoliko fabrika i uposliti od 500 do 1.000 gradjana ili se mogla rekonstrusati električna mreža, rešiti saobraćajni problem, pomoći socijalno uroženom stanovništvu”, rekao je Fehratović.

On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt Transfermarket, navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Fehratović je podsetio da ovaj klub ušao u Super ligu Srbije 2011. godine tako što je BASK odustao od igranja u ovom rangu takmičenja, zbog nedovoljno finansijskih sredstava.

Predsednik resora za sport u Izvršnom odboru BDZS Jonuz Džanković ocenio je da Fudbalski klub Novi Pazar, ali i ostali sportski klubovi u gradu, moraju da funkcionišu odvojeno od političkih partija.

On je istakao da ovaj klub može da stane na noge jedino ukoliko se osloni na lokalne igrače i trenere, jer većina onih koja je dovedena sa strane nije dala adekvatne rezultate.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Pazarac

    Pa toliko i mora da kosta. Ne igra on u trecoj ligi nego u superli. Pogledajte koliko drugi klubovi trose. Ako zelimo uspeh moramo da damo novac. A sto se tice pazarskih igraca, ako se na njih oslonimo igracemo u ligi sa Josanicom. Ne mogu samo igraci iz naseg grada da drze klub.

Napiši komentar: