Iv Sen Loran da ukloni dve reklame

Sreda , 2017-03-08 | 14:45:23
Regulatorni organ za oglašavanje u Francuskoj naložilo je danas kući visoke mode Iv Sen Loran da što pre ukloni reklamne plakate koje smatra "ponižavajućim" za žene.

"Reklame nisu u skladu s profesionalnim standardima u pogledu poštovanja ženskog tela", izjavio je Frans presu direktor tog organa Stefan Marten i dodao da sporne reklame treba što pre da budu uklonjene.

Dva reklamna postera postavljena po ulicama Pariza predstavljaju danima predmet javne polemike. Na jednom je žena sa raširenim nogama u helankama i visokim štiklama. Na drugoj je žena, vidno mršava, na rolerima s visokim štiklama, naslonjena preko taburea u pozi koja se smatra "eksplicitnom".

Regulatorno telo je dobilo 120 žalbi u kojim se navode razni razlozi za uklanjanje spornih reklama. U nekima se navode "veličanje anoreksije", "ponižavanje žena" kao i "podsticanje silovanja".

Velika Britanija je 2015. godine zabranila jednu reklamu takodje kuće Iv Sen Loran, na kojoj je manenkenka, prema oceni britanskih vlasti, "izgledala bolesno mršavo".


 

Napiši komentar: