Reklamu ekserima prikucali za Bedem (VIDEO)

Sreda , 2017-03-15 | 13:04:09

Snimak na kojem se vidi grupa nepoznatih osoba kako ekserima prikucava reklamu za severni bastion Novopazarske tvrđave, kulturno-istorijskog spomenika pod zaštitom države, izazvao je buru negodovanja i ogorčenje žitelja ovog grada na društvenim mrežama.


Reklama kojom se navijači pozivaju na utakmicu između fudbalera Novog Pazara i Radnika okačena je u utorak, a radiju Sto plus u Fudbalskom klubu Novi Pazar je rečeno da oni nisu organizovali njeno postavljanje.

Sa druge strane, u kraljevačkoj filijali Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture potvrđeno nam je da oni nisu upoznati sa tim slučajem, niti da je od njih iko tražio dozvolu za kačenje reklame.

“Prava adresa za to pitanje je lokalna samouprava Novog Pazara i građevinska inspekcija”, kratko su nam odgovorili.

Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Mensur Bulić rekao nam je da je tek od nas saznao da je reklama okačena i da nije upoznat sa svim pojedinostima.

“I ranije su tu postavljane reklame, a proverićemo da li je prilikom kačenja ove došlo do oštećenja Bedema”, izjavio je Bulić.

Na osnovu Zakona o oglašavanju, reklamiranje na otvorenom prostoru se vrši isključivo na način kojim se obezbeđuje zaštita kulturno-istorijskih spomenika i dobara od opšteg interesa.

N. Kočović


 

  • user thumb
    pazarac

    hajde allahati nije nista strasno...to je spomenik samo kamen nije nista znacajno i vazno

  • user thumb
    Adi np

    Zasto toliko buke oko nicega

Napiši komentar: