Ljajić: Janković je izabrao pogrešnu metu

Cetvrtak , 2017-03-16 | 12:24:17

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić ocenio je danas da je predsednički kandidat Saša Janković izabrao pogrešno mesto i još pogrešniju metu za napade.


Janković je ranije radiju Sto plus rekao da je Ljajićeva partija već dugo talac, kao i gradjani Srbije, Srpske napredne stranke (SNS) i njenog lidera koji je svojevremeno muslimane prebrojavao u odnosu jedan prema 100.

Ljajić je za dnevni list Alo rekao da je na osnovu ove Jankovićeve izjave zaključio da je on bio bolji ombudsman nego političar.

“SDP je najjača stranka u Sandžaku i bez njene podrške niko ne može da se nada glasovima u tom regionu. Tačno je da su ljudi u Sandžaku imali simpatije za ono što je radio kao zaštitnik građana, posebno naših glasača zbog principijelne pozicije u slučaju Zukorlićeve divlje gradnje. Medjutim, pričom o nekakvoj talačkoj poziciji SDP-a u odnosu na SNS uspeo je da odbije sve one koji su razmišljali da za njega glasaju”, rekao je Ljajić.

On je ranije beogradskim medijima rekao da očekuje da nakon ovih predsedničkih izbora Janković i Vuk Jeremić osnuju svoje stranke, kao i da će doći do prekomponovanja političke scene u Srbiji.

Janković je komentarišući ovu izjavu za naš radio rekao da Ljajić treba da brine o svojoj, a ne o njegovoj stranci.

“Ljajić ima svojih problema i dosta nezavršenog posla u sopstvenom dvorištu. Mnogo njegovih članova podržava ovo što ja radim, tako da je vreme da svako pogleda u svoje dvorište, pre nego što razmisli ko će šta da radi“, rekao je Janković.

Ljajićeve partije podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: