Zukorlić podržao Aleksandra Vučića

Nedelja , 2017-03-19 | 12:48:00

Bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji, aktuelni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Muamer Zukorlić poržao je danas kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.


Zukorlić je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da je Predsednisstvo BDZ, nakon konsultacija i "nekoliko susreta sa Vučićem" odlučilo da ga podrži na predstojećim predsedničkim izborima.

"Godinu dana smo partneti sa Vučićem, tako da smo imali priliku da steknemo neka iskustva. Pratili smo njegove izjave proteklih sedmica i uverili se da mu je stalo do dijaloga sa Bošnjacima, pa i po pitanjima koja nisu bila prijatna u vezi sa Bosnom i Hercegovinom. Bio je pažljiv i nastojao da ne povredi Bošnjake na bilo koji način", rekao je Zukorlić.

On je pojasnio da je odluka doneta sa kašnjenjem, jer je Predsedništvo "pažljivo" merilo interes naroda i građana.

"Svaka druga odluka (nekom drugom kandidatu) bila bi neozbiljna, jer oni nemaju nikakve šanse na predstojećim izborima", ocenio je Zukorlić.

On je ovom prilikom ponovio deo programa sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora: pomirenje među narodima, izgradnju putne infrastrukture, aerodrom Sjenica i autoputeve do Beograda i Sarajeva.

N. Kočović
I.Slezović


 

Napiši komentar: