Vučić: Za dobre odnose Srba i Bošnjaka i bez obećanja Zukorliću

Nedelja , 2017-03-19 | 15:26:02

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Pazaru da se zalaže za dobre odnose Srba i Bošnjaka, a da lideru Bošnjačke demokratska zajednice Sandžaka(BDZS) Muameru Zukorlić nije obećao ništa u zamenu za izbornu podršku.


On je rekao novinarima da je i danas pričao o svom programu i politici koja se zasniva na dobrim odnosima izmedju Srba i Bošnjaka, izgradnji saobraćajnica, ekonomiji.

"Nikome nisam obećao ništa protivzakonito... ako mislite da sam nešto obećao, ja tako ne razgovaram", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je nešto obećao Zukorliću u zamenu za podršku na izborima.

Upitan o divljoj gradnji u Novom Pazaru, koju pojedini mediji povezuju sa Zukorlićem, Vučić je odgovorio da tu nije ni prošao i da to nije video: "Nisam video to, želim i njemu i vama sve najbolje ali biće onako kako je u skladu sa zakonom".

Vučić, koji je i aktuelni premijer Srbije, prethodno je u Novom Pazaru otvorio Atletski stadion.

Zukorlić je ranije izjavio da je predsedništvo BDZ podržalo Vučićevu predsedničku kandidaturu.

"Godinu dana smo partneri sa Vučićem, tako da smo imali priliku da steknemo neka iskustva. Pratili smo njegove izjave i uverili se da mu je stalo do dijaloga sa Bošnjacima, pa i o pitanjima koja nisu bila prijatna u vezi sa BIH", rekao je on.


 

Napiši komentar: