Otvoren Atletski stadion

Nedelja , 2017-03-19 | 15:55:55

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas otvorio Atletski stadion u novopazarskom naselju Hadžet i najavio dalje investicije u sportsku i putnu infrastrukturu u ovom gradu i Sandžaku.


Na otvaranju novog stadiona, Vučić je najavio da će uskoro biti investirano dodatnih 80 miliona dinara u taj stadion, kako bi se obezbedile i teretane i prostor za trening sportista u bacačkim disciplinama u zimskom delu sezone.

“Moj posao je bio da bolje kontrolišem državnu kasu i da obezbedim da sada možemo više da trošimo i da obezbedimo našem narodu ono što je potrebno”, rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je istakao da su otvaranjem novog stadiona “oni koji ćute i rade pobedili one koji sede i zvocaju”.

“Ovo je pobeda svih onih koji imaju viziju nad onima koji imaju samo lošu nameru, pobeda onih koji rade za opšte dobro nad onima koji rade za vlastiti džep. Ovo je trijumf svih onih koji od Pazara žele da naprave velegrad nad onima koji bi da ovaj grad postane kasaba i provincija”, poručio je Ljajić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodao je da je srećan što može da prisustvujeotvaranju, kako je naglasio, najmodernijeg stadiona u regionu.

“Pokazali smo da ne postoje granice, da je Novi Pazar podjednako bitan grad kao i bilo koji drugi u Srbiji i da će ovaj grad biti sportski centar regiona”, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da su “velelepni stadion svojim rezultatima zaslužili ovdašnji atletičari predvođeni Amelom Terzić i Asmirom Kolašincem” i da je za njegovu izgradnju utrošeno puno rada i novca.

“Grad je uložio 136,6 miliona dinara, Ministarstvo omladine i sporta dodalo je još 64 miliona, a Atletski savez Srbije uradio je projekat stadiona i donirao nam opremu. Sada naši atletičari mogu da treniraju na jednom od najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope i siguran sam da će njihovim putem krenuti mnogo mladih ljudi koji će biti naši najbolji ambasadori. Zato imamo obavezu da i dalje ulažemo u sportsku infrastrukturu”, kazao je Biševac.

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac ocenio je da su atletičari svojim rezultatima odavno u Evropi, ali da te rezultate nije pratila adekvatna infrastruktura.

“U proteklih pet godina izgrađena je jedna dvorana i 10 atletskih stadiona, među kojima i ovaj dragulj sa Hadžeta”, rekao je Kolašinac.

N. Kočović


 

Napiši komentar: