Na obalama Mrtvog mora večeras veliki koncert Žan-Mišela Žara

Cetvrtak , 2017-04-06 | 14:58:50
Francuski muzičar Žan-Mišel Žar večeras će održati koncert u Izraelu na antičkoj lokaciji pored Mrtvog mora kako bi svetu skrenuo pažnju na opasnost s kojima se to jezero suočava kome preti nestanak.

Žar će se dva puta pojaviti tokom koncerta. Najpre će biti samostalni nastup a kasnije će doći zvezde izraelske elektronske muzike.

Muzičar, koji je ambasador dobre volje Uneska, ukazaće na hitnost potrebe spasavanja Mrtvog mora, slanog jezera na tromedji Izraela, Jordana i palestinskih teritorija.

Veliki koncert koji je počeo da se planira pre više od godinu i po, treba da bude svečan, rekao je nedavno Žar i dodao da želi da "dade novu dimenziju toj lokaciji".

Spektakl će se održati u Masadi, antičkoj trdjavi koju je kralj Herod u prvom veku pre nove ere izgradio na stenama u pustinji pored Mrtvog mora.
Masada je 2002. godine upisana u spisak Svetske baštine Uneska.

"Izgradnja te tvrdjave bila je avangardna i koncert će to takodje biti", rekao je muzičar i dodao da će koristiti modernu francusku i izraelsku tehnologiju kako bi taj koncert bio nešto jedinstveno.

Noćni koncert, za koji će karte koštati od 495 do 2.955 šekela (130 do 777 evra) prenosiće se uživo tokom osam sati koliko će trajati, i moći će da se vidi i preko jedne izraelske aplikacije.

Žar je poznat po scenskim efektima na svojim koncertima, koje najčešće održava na otvorenom i koji se često sastoje od komplikovanih sistema lasera, vatrometa i stapanja arhitekture i muzike.


 

Napiši komentar: