Odobreno zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika

Cetvrtak , 2017-04-20 | 13:27:45
Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika i novim "Kadrovskim planom", koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja, a Vlada odobrila, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila, prenela je danas Radio-televizija Srbije.

Ukupno 21 zdravstvena ustanova u Srbiji, i klinički centri i opšte bolnice i domovi zdravlja, dobiće nove zaposlene. Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije gde se i leči najveći broj pacijenata - 380 zaposlenih, Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, u Kragujevcu 219, a u Nišu 58.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da konkursi moraju da se objave do 15. maja.

Naveo je da je potrebno da se formiraju komisije i da se napravi nova sistematizacija.

Kada je reč o kriterijumima po kojima je odredjivan broj radnih mesta, ministar je rekao da ih ima više.

Po njegovim rečima, u domovima zdravlja broj je odredjivan prema broju stanovnika, u bolnicama i kliničkim centrima po broju postelja, kriterijum je bila i oprema, a vodilo se računa i o tome gde rade specijalisti stariji od 55, 56 godina.

"Hoćemo novu generaciju mladih lekara", rekao je je Lončar i dodao da misli na one koji su volontirali i koji imaju visoke proseke. Kako je rekao, "vreme je da oni preuzmu ono što im pripada".

Lončar je podsetio i da je u martu odobreno 637 specijalizacija.

Rekao je i da je ponosan jer Srbija pomaže zemljama u regionu i na to što stručnjaci iz Srbije odlaze tamo da operišu.

"To je znak da smo vodili dobru politiku", kazao je Lončar.


 

Napiši komentar: