Biševac: Ljudi su najveće bogatstvo Novog Pazara

Cetvrtak , 2017-04-20 | 21:34:21

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je večeras da je ovo grad istorije, kulture, umetnosti, mladih, multikulturalni grad sporta i tolerancije.


On je na svečanom prijemu povodom Dana Novog Pazara rekao da su najveće bogatstvo ovog grada ljudi, njihova dobrota i gostoljubivost.

„Imamo obavezu da svi zajedno radimo na izgradnji Novog Pazara u cilju stvaranja boljih uslova za život naših gradjana“, rekao je Biševac brojnim gostima iz zemlje i inostranstva.

On je u ime Skupštine grada uručio povelje ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, Odbojkaškom klubu Novi Pazar, kao i Udruženju Bosna– Sandžak iz Istanbula, povodom proslave 556 godina od osnivanja Novog Pazara.

Udovičić je povelju dobio zbog doprinosa razvoju sportske infrastrukture u ovom gradu, pre svega izgradnji Atletskog stadiona, Odbojkaški klub za izuzetan doprinos afirmaciji grada, dok je Udruženje Bosna – Sandžak dalo izuzetan doprinos afirmaciji ovog grada u inostranstvu.

Udovičić je rekao da je ova povelja znak poštovanje, ali i ogromna obaveza i odgovornost za sve ono što su uradili i što moraju zajedno da urade.

„Dugačka je lista Novopazaraca koje sam upoznao i koji su mi prirasli srcu, a sa kojima smo napravili velika dela prethodnih godina. Želim da im se zahvalim što smo iz poslovnog poštovanja prešli u prijateljsko poštovanje i osećaj kao da se nalaziš u svojoj kući“, rekao je on.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič, predsednik Bošnajčkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Sarajeva Abulah Skaka, kao i brojni predstavnici opština i gradova u Srbiji.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila Statutom grada i predstavlja potvrdu o njegovom trajanju kao političkog, privrednog, kulturnog i regionalnog centra.

Novi Pazar se prvi put pojavljuje ovog datuma 1461. godine u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu, a osnovao ga je te godine Isa-beg, turski vojskovođa, koji se smatra i osnivačem Sarajeva, Skoplja i Šapca.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: