Biševac i Skaka o saradnji Pazara i Sarajeva

Petak , 2017-04-21 | 11:33:04

Gradonačelnici Novog Pazara i Sarajeva Nihat Biševac i Abdulah Skaka dogovorili su danas na radnom sastanku nastavak saradnje između dva grada, pre svega u oblastima kulture, sporta i omladine.


Biševac je novinarima nakon sastanka izjavio da dva grada već imaju potpisan protokol o saradnji, da imaju puno toga zajedničkog, kao i istog osnivača (Isa-bega Ishakovića).

“Politika Novog Pazara je da stvara prijatelje, kako u našoj zemlji, tako i inostranstvu. Razgovarali smo o saradnji u oblasti kulture i sporta, spremili smo i konkretne projekte i nadamo se da ćemo ih realizovati”, kazao je Biševac.

Gradonačelnik Sarajeva rekao je da su već podeljena zaduženja ljudima koji će raditi na ostvarivanju dogovorenih projekata sa predstavnicima Novog Pazara.

“Cilj Sarajeva su dobri odnosi sa zemljama u regionu, pogotovo Srbijom, a samim tim i sa gradovima u ovoj zemlji. Mi sa Novim Pazarom potpisan protokol o saradnji i nadam se da će iz njega proisteći kvalitetne stvari”, naglasio je Skaka.

Delegacija glavnog grada Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru je boravila povodom obeležavanja 556. godine osnivanja grada, a osim sa predstavnicima lokalne samouprave, sastali su se i sa čelnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

N. Kočović


 

Napiši komentar: