Kruševljanin, pazarske tablice, oružje...

Petak , 2017-04-21 | 19:01:48

Carinici su na graničnom prelazu Gradina na srpsko bugarskoj granici sprečili krijumčarenje velike količine oružja i municije sakrivene u kamionu koji je prevozio konditorske proizvode iz Turske u Crnu Goru, saopštila je danas Uprava carine.


Otkriveno je 80 cevi za vazdušne puške ''Grizli 83-2'' kalibra 5,5mmi, ''Grizli striker'' kalibra 4,5mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja ''Zoraki'' kalibra 9mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih nišana, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je oružje otkriveno noćas u kamionu novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao dvadesetsemogodišnji Kruševljanin prevozeći konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu osim robe koju transportuje, vozač je odgovorio odrično.

Kamion je potom upućen na kontrolu mobilnim skenerom kojim su uočene nepravilnosti u zadnjem delu tovarnog prostora prikolice.

Zbog toga su carinici sproveli detaljnu kontrolu kamiona i u kabini otkrili deo neprijavljene robe, 70 optičkih nišana, 18 cevi za vazdušnu pušku i 10 drvenih kundaka za pušku, koja je bila sakrivena u krevetu i u kasetama iznad kontrolne table.

Potom je usledio i detaljan pregled robe u prikolici, kada je pronadjeno mesto gde je presečeno, pa ponovo lepljeno carinsko uže.

U zadnjem delu prikolice, kako je i pokazao snimak sa skenera, otkriveno je još 10 gasnih pištolja, 10 plastičnih i 60 drvenih kundaka za pušku, 62 cevi za vazdušnu pušku i 4.000 komada municije za gasni pištolj.

Carinici su ovom akcijom presekli još jedan lanac krijumčarenja i ukazali na postojanje organizovanih grupa koje se, kako se sumnja, bave prepravljanjem gasnog i vazdušnog oružja u konvencionalno, pa će ovaj slučaj biti predmet dalje istrage specijalizovanih bezbednosnih službi, saopštila je Uprava carina.


 

Napiši komentar: