“Novi Pazar - put” pobedio na drugom tenderu za krpljenje rupa

Utorak , 2017-05-16 | 15:09:13

Kompanija “Novi Pazar - put” predala je najpovoljniju ponudu na tenderu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta za sanaciju udarnih rupa na novopazarskim ulicama i ovo javno preduzeće je predložilo da se sa njima potpiše ugovor, saznaje radio Sto plus.


Ovo preduzeće ponudilo je da saniranje oštećenja na 158 gradskih ulica, koja su se pojavila tokom zimskih meseci, obavi za 1.969.600 dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Kao i na prvom tenderu, za ovaj posao prijavila se i firma “Složna braća” iz Nove Varoši, ali je njihova ponuda od 3.515.600 dinara bila nepovoljnija od novopazarske kompanije.

Zanimljivo je da su obe firme na ponovljenom tenderu za isti posao tražile znatno manje novca. Tako je “Novi Pazar - put” za krpljenje rupa na novopazarskim ulicama u prvom navratu tražio četiri puta više nego na drugom tenderu, dok su “Složna braća” na novom tenderu ponudila da posao odrade duplo jeftinije.

Podsećamo da je na prvom tenderu pobedila novovaroška kompanija “Složna braća” koja je ponudila da radove na sanaciji novopazarskih ulica odradi za 6,2 miliona dinara, preko dva miliona dinara jeftinije nego “Novi Pazar - put”.

Međutim, ova kompanija se žalila Komisiji za zaštitu prava zbog sumnje da je tenderska dokumentacija “Složne braće” neispravna.

Komisija je žalbu “Novi Pazar - puta” prihvatila i javnu nabavku poništila.

N. Kočović


 

Napiši komentar: