BNV:Vrtići ne treba da rade za vreme praznika

Utorak , 2017-05-16 | 15:16:51

Bošnjačko nacionalno veće smatra da vrtići u Novom Pazaru ne treba da rade za vreme nacionalnih praznika i da sve službe u gradu treba organizovati kao i u danima državnih praznika, rečeno je radiju Sto plus.


Podsećamo da je praznovanje Dana bošnjačke nacionalne zastave 11. maja napravilo problem majkama koje rade u državnim institucijama, jer su toga dana zbog zatvorenih vrtića morale da traže drugu soluciju za čuvanje dece.

Sekretar BNV-a Ahmedin Škrijelj rekao je našem radiju da se ovakve situacije ne bi dešavale da je obeležavanje bošnjačkih nacionalnih praznika regulisano zakonom na pravi način.

“Obeležavanje praznika nacionalnih manjina potvrđeno je od strane Republike Srbije, ali je potpuno neuređeno u zakonodavstvu i tu postoji jedna velika praznina”, rekao je Škrijelj.

On je dodao da je BNV predlogom zakona propisalo da Bošnjaci, bez obzira u kojoj instituciji rade, za vreme ovakvih paznika imaju slobodan dan, a da je država ta koja mora tim pitanjem ozbiljnije da se bavi.

Pored Dana bošnjačke nacionalne zastave 11.maja Bošnjaci slave i Dan sećanja (11. Jul), kao i Dan Sandžaka (20. Novembar).

E.Đulović


 

Napiši komentar: