Živković: Čeka nas veliki posao

Sreda , 2017-07-12 | 15:05:42

Trener fudbalera Novog Pazara Marjan Živković rekao je danas da je zadovoljan odnosom igrača tokom prethodnih 10 dana priprema, ali da ga do početka sezone u Prvoj ligi Srbije očekuje još mnogo posla.


"Trenerima nikada dovoljno vremena. To je posebno izraženo posle ispadanja iz elite, kada je igrački kadar dosta osiromašen i gotovo u celosti izmenjen, što ne mora da znači i da je manje kvalitetan. Treba najpre odabrati igrače, a zatim ih uigrati za pet ili šest sedmica. Raduje profesionalizam, ali za ovu ligu nam treba i kvalitet", rekao je Živković.

Novopazarci su tokom pripremnog perioda odigrali 0:0 protiv Bačke u Brzeću, a sutra će od 18.00 na Gradskom stadionu odmeriti snage sa crnogorskim drugoligašem Ibrom iz Rožaja.

"To je prilika da vidimo šta smo do sada uradili, ali i da proverimo domaće mlade snage. Možda nas iznenade i na utakmici pokažu nešto što nismo videli na treninzima. Važno je da znamo u kolikoj meri možemo računati na njih", ocenio je Živković.

Prema najavama, ekipa će u Novom Pazaru trenirati do 30. jula, a onda bi trebalo da provede 12 dana na nekoj od planina.

"Očekujemo da klupsko rukovodstvo odluči da li ćemo u Brzeće, na Kopaonik ili Zlatibor. Neophodno je da na planini radimo na dobrim terenima i igramo sa adekvatnim protivnicima. Taj period, mi ga zovemo 'specijal', jako je intenzivan i potrebno je da ekipu imam pod kontrolom", naveo je Živković.

Pazarce su pojačali povratnici Sead Hadžibulić (Iskra Danilovgrad) i Kenan Ragipović (Petrovac), ofanzivni vezista Denis Ristov, desnokrilni igrač Nemanja Petrov i štoper Stefan Marković (Radnički Pirot), golman Goran Vukliš (OFK Beograd), levi bek Stefan Radovanović (Petrovac), a trebalo bi da im se pridriži i desni bek Ilija Tanasković (Sloga Požega).

Od igrača koji su prošle sezone nastupali u Super ligi Srbije ostali su Lazar Pajović, Mirsad Brunčević, Denis Biševac, Ibrahim Arifović, Ermin Ibrahimović, Irfan Vusljanin i oporavljeni Admir Kecap, a tu su i Pavle Nićiforović, Luka Šarac, Faruk Bihorac, Sadin Smajović, Emir Hazirović, Amel Lakota, Ensar Bajramlić, Jovan Mihajlović i Amsal Murić.


 

Napiši komentar: