Mahmutović: Ljajić me predložio, nisam stranački angažovan

Ponedeljak , 2017-08-07 | 12:11:00

Novopostavljeni državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović izjavio je danas da ga je na tu poziciju predložio potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i da već dve i po godine nije stranački aktivan.


Mahmutović je diplomirani ekonomista, a funkciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede obnašao je i u periodu od 2012. do 2014. godine i to kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

“Angažman u SDA Sandžaka sam okončao pre oko dve i po godine, a dalje političko delovanje ću temeljiti na istim principima na kojima sam i do sada gradio svoju političku karijeru. Ti principi su zasnovani na radu i rezultatima, a ne političkom starletizmu, teatralizmu, uvredama, klevetama i etiketiranju”, kazao je Mahmutović, koji je jedno vreme bio i predsednik Izvršnog odbora SDA Sandžaka.

On nije želeo da govori o tome da li će u budućnosti pristupiti nekoj političkoj organizaciji, objašnjavajući da je sa Ljajićem uspostavio saradnju zbog rešavanja problema stanovnika Pešteri i Sandžaka.

“Problemi stanovnika ovog kraja zahtevaju da svi mi koji imamo stručno znanje i političko iskustvo damo doprinos zarad boljitka ovog naroda”, poručio je Mahmutović.

Vlada Srbije je na sednici održanoj 4. avgusta Mahmutovića postavila za državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

N. Kočović


 

Napiši komentar: