Novi Pazar: Novac za 18 nevladinih organizacija

Cetvrtak , 2017-09-14 | 14:08:25
Iz budžeta grada Novog Pazara u ovoj godini dodeljeno je tri miliona dinara za sufinansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju ovdašnje nevladine organizacije, usvojeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Grad će sufinansirati projekte 18 nevladinih organizacija, od 30 pristiglih zahteva, a najviše novca, po 290 hiljada dinara, dobiće Otvorena ruka i Udruženje psihologa, navodi se u Zaključku u koji je radio Sto plus imao uvid.

Izvidjački odred Sandžak dobiće 240 hiljada dinara, Put sredine 200 hiljada, a Svetionik, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i književni časopis Sent po 180 hiljada dinara.

Osim njih, po 170 hiljada dinara za sufinansiranje projekata dobiće Forum 10, Kulturni centar Damad i Društvo za bosanki jezik, dok će Partnerski za obrazovanje i Udruženje za borbu protiv dijabetesa dobiti po 150 hiljada.

Nešto manje novca, 130 hiljada dinara dobiće Fondacija Front, a po 120 hiljada dinara namenjeno je za Centar društvenih inovacija i Udruženje Reper.

Iz gradske kase će novac dobiti i Udruženje učitelja i to 100 hiljada dinara, dok su na začelju kolone Journalistic plan i KUD Stambol koji će dobiti po 80 hiljada.

Ove nevladine organizacije su tražile daleko veći iznos sredstava, a procentualno gledajući najbolje je prošao Forum 10 kome je odobreno 89 odsto traženog novca, a slede Udruženje psihologa (75 odsto), Partnerski za obrazovanje (65 odsto), Kulturni centar Damad (64 odsto) i Udruženje za pomoć osobama sa autizmom (62 odsto), dok su najgore prošli Udruženje učitelja i KUD Stambol kojima je odobreno tek 16 odsto traženih sredstava.

A.Bajrović

Napiši komentar: