Erdogan: Ne podržavam etnički nacionalizam

Utorak , 2017-10-10 | 14:57:21

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas u Beogradu da je Novi Pazar most saradnje između Srbije i Turske i da on ima važnu ulogu u stvaranju mira i prijateljstva dve zemlje.


“Tamo ću sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uputiti poruke narodu Novog Pazara. Nikada neću biti uz nacionalizam, etnički nacionalizam i to ću reći u Novom Pazaru”, odgovorio je Erdogan na pitanje novinara o porukama koje nosi u taj grad koji će posetiti u sredu.

On je najavio da će Vučić u Novom Pazaru saopštiti dobru vest o realizaciji projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, što je bila jedna od tema njihovog razgovora.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da Srbija mora da osigura mir, stabilnost i dobre odnose između Srba i Bošnjaka u Novom Pazaru, Tutinu, Novoj Varoši i Priboju.

“Predsednika Erdogana u Novom Pazaru neće dočekati samo Bošnjaci, već će tamo biti i Srbi koji će pozdraviti Erdogana, a tako će biti i danas u Beogradu. Nije ovo 1389. godina”, istakao je Vučić.

On je dodao da će u Novom Pazaru, osim današnjih 12, biti potpisana još četiri sporazuma.

“Uveren sam da ćemo u budućnosti graditi sve bolje odnose”, kazao je Vučić i dodaoda je to “16 sadržinom veoma važnih sporazuma za Srbiju”.


 

Napiši komentar: