Beogradski centar za bezbednosnu politiku: Političari koriste retoriku straha, neophodan dijalog

Sreda , 2017-10-11 | 10:50:28
Direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić izjavila je danas da političari sve više koriste retoriku straha i podelu na "mi protiv njih", dok bi, kako je ocenila, rešenje za brojna pitanja trebalo tražiti kroz dijalog.

Sonja Stojanović Gajić je za Radio-Televiziju Srbije kazala da će cilj trodnevnog Beogradskog bezbednosnog foruma koji počinje danas, biti da se pokaže da se o bezbednosnim temama može razgovarati bez straha i da rešenja treba tražiti kroz dijalog.

Sedmi Beogradski bezbednosni forum počinje danas u Beogradu i tokom trodnevne konferencije biće organizovana 21 diskusija sa više od 120 govornika i 700 učesnika.

Dodala je da podaci govore da gradjani u Evropi žive u bezbednijem okruženju nego što je to bilo 1970-ih i 1980-ih godina, ali da je došlo do promene i da se sada sve manje bezbednosnih problema rešava dijalogom i na medjunarodnim forumima.

"Političari sve više koriste retoriku straha i ljudi se više plaše. Diskurs 'mi protiv njih' je populizam koji sprečava rešavanje mnogih bitnih problema, uključujući i bebednosna pitanja", ocenila je Stojanović Gajić.

Ona je kazala da će na Forumu jedna od dijaloga biti o Balkanu i dodala da se nada da će u njemu najviše učestvovati političari iz Srbije i tog regiona.


 

Napiši komentar: