Ljajić o poseti Erdogana Novom Pazaru

Cetvrtak , 2017-10-12 | 22:06:34

Govoreći o poseti predsednika Turske Srbiji, ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić je danas kazao da se "uvek stvari mogu problematizovati" i da se "mogao čuti i neki žvizduk" u sredu kada su Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić bili u Novom Pazaru.


Upitan o zviducima Vučiću i natpisu "Sultane Erdogane" u Novom Pazaru, Ljajić je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da je "skoro bio identičan" broj zastava Turske i Srbije, i primetio da niko ne pominje transparent ''Vučić - Erdogan''.

"Na svakom mestu gde je bila turska zastava, bila je i srpska... Ali se čuo jedan ili dva, ili ako hoćete, pet zvižduka, i to na početku. Pretpostavljam da su ljudi očekivali da možda Erdogan prvi govori, a, da se to desilo, siguran sam da nijedan zvižduk ne bi bio. Posle toga je Erdogan 17 puta spomenuo Vučićev doprinos
unapredjenju srpsko-turskih odnosa i situacije u samom Sandžaku", rekao je Ljajić.

Ljajić je ocenio da je poseta Erdogana veoma važna za unapredjenje ekonomskih odnosa i povećanje turskih investicija u Srbiji i kazao je turska strana najavila 4.000 novih radnih mesta u Srbiji, gde turske kompanije već zapošljavaju 8.000 radnika.

Ministar je rekao da se vodilo računa o svakom detalju organizacije posete Erdogana i dodao da, "s obzirom na ogromnu organizaciju, bezbednosne rizike, i sve ono što je pratilo tu posetu, možemo biti više nego zadovoljni".


 

Napiši komentar: