Agencija češlja imovinu Seada Ljajića

Cetvrtak , 2017-10-26 | 16:43:22
Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanrednu kontrolu imovine i prihoda direktora Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru Seada Ljajića, saznaje radio Sto plus.

Na sajtu Agencije je objavljen spisak 14 funkcionera čiju imovinu i prihode ova institucija vanredno proverava, a u tabeli je navedeno da je kontrola Ljajićeve imovine još uvek u toku.

Vanredna provera pokreće se po službenoj dužnosti kada postoje relevantne informacije i podaci koji ukazuju da postoje nesaglasnosti u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.

Kao direktor ove srednje škole Ljajić mesečno prima 56.912 dinara, a u imovinskoj karti je prijavio da je vlasnik trosobne kuće od 88 kvadrata koju je stekao kupovinom i poslovnog prostora od 485 kvadrata koji je, kako je naveo, nasledio.

Vlasnik je automobila marke Mercedes proizvedenog 2008. godine.

U imovinskoj karti direktora Ekonomsko-trgovinske škole se navodi i da ima ušteđevinu.

Podsećamo da je Agencija za borbu protiv korupcije donela konačno rešenje kojim se preporučuje njegova smena sa mesta direktora zbog sukoba interesa i kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korpucije.

U odluci Agencije, koja je objavljena u februaru ove godine, konstatuje se da je Ljajić prekršio zakon jer je zaposlio decu člana Školskog odbora Ismihane Murtezić, Aldinu i Aldina.

Napiši komentar: