Karavan igre u Novom Pazaru

Petak , 2017-10-27 | 12:54:56

Projekat Karavan igre koji kroz kreativne, edukativne i interaktivne programe predstavlja i promoviše umetničku igru, će u naredna dva dana biti predstavljen u Novom Pazaru, saopšteno je iz Kulturnog centra.


Program počinje večeras projekcijama dokumentarnih filmova “Prva pozicija” i “Bele noći”, koje su zakazane za 17 i 19 časova. Za sutra je planiran otvoreni čas baleta za decu iz Novog Pazara a biće odigrane i dve pozorišne predstave“Časovi igre za odrasle i napredne” , i predstava za decu “Mali princ”.

Karavan igre u Novom Pazaru zatvoriće “Baletski gala koncert” na kojem će nastupiti prvaci Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i učenici Baletske škole ''Dimitrije Parlić'' iz Pančeva.

Realizaciju projekta “Karavan igre” otpočeli su Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Pored Novog Pazara Karavan igre biće predstavljen u još 14 gradova u Srbiji , a ideja je da se kroz trodnevni program u svakom gradu ponude brojne aktivnosti, približi klasičan balet i savremena igra svim zainteresovanim učesnicima.

Svi programi u Kulturnom centru u naredna dva dana za publiku će biti besplatni.

E.Đulović


 

Napiši komentar: