Kružni tok čeka reviziju projekta

Cetvrtak , 2017-11-09 | 12:27:51

Iako su predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara u prethodna dva meseca nekoliko puta najavljivali da će izgradnja kružnog toka kod Opšte bolnice “započeti za par dana”, radiju Sto plus je u “Novi Pazar putu” rečeno da početak radova čeka reviziju projekta.


Podsećamo da je ova firma ponudom od 4,4 miliona dinara bez, odnosno 5,3 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost, pobedila na tenderu za izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića, Višegradske, Marka Kraljevića, Hadžet i Generala Živkovića.

Ugovor sa lokalnom samoupravom su potpisali još 24. avgusta, ali radove ni posle dva i po meseca nisu započeli.

“Mi smo bili spremni da počnemo radove, ali projekat ne zadovoljava uslove na terenu i mislimo da se trenutno traži novo projektno rešenje. Da li je revizija projekta započeta i šta se dešava sa tom dokumentacijom zna lokalna samouprava”, rečeno nam je u ovoj kompaniji.

Koordinator za projekte u Gradskoj upravi Ćeho Nikšić rekao je našem radiju da izgradnja kružnog toka čeka pripremu terena i izmeštanje stubova sa elektro, telefonskom i instalacijama kablovskih operatera.

“Projekat za izgradnju kružnog toga nije uzeo u obzir ovo i još neke saobraćajne elemente koje čine projekat zaokruženim. Zbog toga sam ga ja, kao koordinator, poslao na razmatranje Institutu za puteve u Beogradu koji će izvršiti reviziju”, kazao je Nikšić.

Za razliku od ranijih izjava, Nikšić sada nije želeo da licitira kada će izgradnja kružnog toka početi i koliko će biti potrebno vremena za reviziju projekta.

“Nema potrebe za žurbom i nikad nije kasno, pa i na proleće da počne. Ako se čekalo 50 godina, bolje sačekati i ići na sigurno nego promašiti investiciju”, dodao je Nikšić.

Izgradnja kružnog toka trebalo bi da traje 25 radnih dana, a njenim završetkom biće rasterećena jedna od najopterećenijih raskrsnica u Novom Pazaru.

N. Kočović


 

Napiši komentar: