Blic: Kupovali pasoše, GU NP: Nije naš matičar

Ponedeljak , 2017-11-13 | 11:24:44

Novopazarska policija uhapsila je četiri osobe iz ovog grada, Sjenice i Tutina zbog sumnje da su uz novčanu nadoknadu učestvovale u izdavanju pasoša Srbije državljanima Turske, među kojima su i pojedini kriminalci, piše današnji Blic.


Beogradski list je naveo da su uhapšeni turski državljanin Umit J. (42), koji se tereti da je sve osmislio i sproveo, kao i četiri matičara - Nazif K. iz Novog Pazara, Vehbo S. i Šaban H. iz Tutina i Ermedin K. iz Sjenice.

Međutim, Gradska uprava Novog Pazara je danas saopštila da Nazif K. nije radnik lokalne samouprave.

“Dužni smo javnost obavestiti o tome da Nazif K., koji se u tekstu pominje, nije matičar Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara, iako je, moguće, po rođenju Novopazarac”, saopštila je lokalna samouprava.

Prema saznanjima Blica, pretkrivični postupak vodilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je kasnije predmet predalo Više tužilaštvu u Novom Pazaru jer je utvrđeno da se ne radi o organizovanoj kriminalnoj grupi.

“Nakon saslušanja u novopazarskom tužilaštvu u pritvoru su zadržani Umit J. i Nazif K., koji se tereti za krivično delo falsifikovanja isprava. Za ostalu trojicu nije tražen pritvor jer su sve priznali na saslušanju”, piše Blic.

Matičar Ermedin K. se tereti za falsifikovanje isprava, Šaban H. za trgovinu uticajem i primanje mita, a Vehbo S. za zloupotrebu položaja.

Prema pisanju ovog lista, Umit J. je preko drugih uhapšenih obezbedio oko 300 pasoša koje je plaćao od 2.000 do 10.000 evra.


 

Napiši komentar: