Dalić predvodi reprezentaciju Hrvatske na SP u Rusiji

Utorak , 2017-11-14 | 18:34:18
Trener Zlatko Dalić predvodiće fudbalsku reprezentaciju Hrvatske i na Svetskom prvenstvu u Rusiji narednog leta, saopšteno je danas.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker i Dalić dogovorili su se oko detalja saradnje na sastanku održanom u sedištu Saveza, pa će Dalić predvoditi hrvatsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ugovor će biti potpisan sledeće nedelje, prenela je Hina.

Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske i pobedom protiv Ukrajine osigurao je mesto u baražu, u kome je Hrvatska ukupnim rezultatom 4:1 izbacila Grčku i izborila učešće na 10. velikom takmičenju.

"Ponosan sam na ovo što smo uradili u poslednje tri utakmice jer je plasman na Svetsko prvenstvo od velikog značaja za hrvatski fudbal. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsedniku Šukeru i Izvršnom odboru na poverenju, a svima mogu da obećam da ću i dalje davati maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višem nivou, kao što i priliči kvalitetu igrača koje imamo", rekao je Dalić.

Dalić je postao 13. selektor Hrvatske od proglašenja nezavisnosti.


 

Napiši komentar: