Rebalansom smanjen budžet opštine Sjenica

Utorak , 2017-12-05 | 15:36:09

Skupština opštine Sjenica usvojila je danas odluku o petom rebalansu budžeta, kojim je planirano smanjenje sredstava u 2017.godini za 22.300.000 dinara, pa će on sada iznositi oko 902 miliona dinara.


Kako je obrazloženo na sednici, na smanjenje budžeta je uticalo to što opština nije realizovala ranije planirana zaduženja, i pomerila realizaciju određenih projekata za 2018.godinu.

Među tim projektima navedeni su odgovorajući radovi na infrastrukturnom opremanju ski centra Žari, početak izgradnje zelene pijace kao i troškovi u vezi zbrinjavanja migranata koji nisu realizovani.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i odluku kojom će ova opština od Vlade Republike Srbije zatražiti da se građanima Sjenice omogući niža cena električne energije u zimskom periodu.

Na današnjoj sednici usvojen je i plan rada službe za zimsko održavanje puteva, plan rada Ustanove kulture i niz drugih odluka koje se tiču visine kamatnih stopa na zemljište i nepokretntnosti, a koje su ostale nepromenjene u odnosu na prošlu godinu.

D. Selmanović


 

Napiši komentar: