Zukorlić na čelu nove partije

Subota , 2017-12-23 | 16:02:38

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) ubuduće će se zvati Stranka pravde i pomirenja (SPP), a njen novi predsednik biće dosadašnji poslanik BDZS-a Muamer Zukorlić, odlučeno je na današnjoj Izbornoj skupštini ove stranke.


Pored, sada bivšeg predsednika BDZS-a Jahje Fehratovića, potpredsednici nove partije su Nenad Prokić, Samir Tandir, Misala Pramenković i Kujtim Sadriu.

Na Izbornoj skupštini u restoranu Gazija (heroj) Fakulteta za islamske studije usvojena su programska načela stranke i izabrana 42 člana Glavnog odbora.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Ferid Bulić, predsednik Političkog saveta biće Admir Muratović, predsednik Nadzornog odbora je Edin Zećirović, predsednik Suda časti biće Enver Gicić, a za predsednika Statutarne komisije i člana predsedništva za dijasporu izabrani su Sabahudin Hajdarević i Ljutvija Balkan.

Predsednik SPP Muamer Zukorlić je nakon izborne skupštine novinarima rekao da će stranka uprkos temeljnoj reorganizaciji zadržati ideju o borbi za univerzalne vrednosti i prava.

“Osnovna temeljna vrednost naše političke borbe je pravda i naše delovanje sada nastavljamo pod novim imenom koje značajnije naglašava naš ideološki i programski kurs. Sa ove dve odrednice (pravda i pomirenje) imaćemo puni sklad ideološkog pravca i u imenu i u programu, a naše metodološko i političko delovanje biće koncipirano na temelju pomirenja kao osnovne neophodnosti za narode na Balkanu”, rekao je Zukorlić.

Izvršni odbor stranke i njegovo rukovodstvo, kao i članovi resornih odbora biće izabrani na prvoj narednoj sednici Glavnog odbora.

Stranka pravde i pomirenje održaće i Kongres 28.decembra u Kulturnom centru, gde će biti predstavljene sve današnje odluke izborne skupštine.

E.Đulović


 

Napiši komentar: