Raspisan konkurs za nagradu Aladin Lukač

Cetvrtak , 2018-02-08 | 14:38:28

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za Književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj godini.


Koordinator programa u ovom centru Hasna Ziljkić rekla je radiju Sto plus da se na konkurs mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja.

“Neophodno je da se uz prijavu dostave tri primerka knjige, adresa i telefon autora, a konkurs će biti otvoren do 30.aprila 2018.godine”, rekla je Ziljkićeva

Ona je podsetila da je nagrada jedna i nedeljiva i da će iznositi 50.000 dinara.

Odluka o pobedniku biće doneta u prvoj polovini maja meseca, a termin za svečanu dodelu nagrade i promociju nagrađene zbirke biće naknadno utvrđen.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Nagrada se dodeljuje od 2004. godine i ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Republici Srbiji.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

E.Đulović


 

Napiši komentar: