I Novi Pazar uz decu obolelu od raka

Cetvrtak , 2018-02-15 | 15:40:57

Svetski dan dece obolele od raka u Novom Pazaru obeležen je humanitarnom akcijom i puštanjem u vazduh balona u znak podrške mališanima koji se bore sa tom opakom bolešću i u znak sećanja na one koji su tu bitku izgubili.


Akciju “I ja se borim!” je, kao i u još četrdesetak gradova Srbije, organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a podršku im je pružila i lokalna samouprava Novog Pazara.

“U našem gradu godišnje oboli tridesetak mališana od ove opake bolesti i zbog toga smo ovde kako bismo dali podršku tim herojima i njihovim roditeljima. Grad planira i da osnuje humanitarni fond za pomoć deci oboleloj od raka”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu, tokom 2016. godine u Novom Pazaru je 28 dece obolelo od raka, a prošle godine njih tridesetoro. Na sreću, nijedno dete u protekle dve godine nije preminulo od te bolesti.

Cilj kampanje "I ja se borim!" u Srbiji je podrška opremanju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečije interne bolesti u Nišu.

Svi koji žele da se pridruže toj akciji mogu poslati SMS poruku na 1150, a cena poruke je 100 dinara. Takođe, otvoren je i poseban račun za donacije kod Unikredit banke 170-30010715002-76.

N. Kočović


 

Napiši komentar: