Sjenica: Opština kupuje dva automobila

Ponedeljak , 2018-02-19 | 12:53:14

Opština Sjenica raspisala je danas tender za kupovinu dva službena automobila za šta planira da potroši 3,3 miliona dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, objavljeno je na portalu Uprave za javne nabavke.


Prema konkursnoj dokumentaciji, u koju je radio Sto plus imao uvid, lokalna samouprava planira da nabavi jedno novo vozilo proizvedeno 2017. godine i jedno polovno koje ne sme biti starije od devet godina.

Nov automobil mora imati pogon na sva četiri točka, Euro 6 dizel motor zapremine 1.968 kubika i snage 140 KW, sedmostepeni menjač, kao i da razvija maksimalnu brzinu od 230km/h, a da do 100km/h ubrzava za 7,6 sekundi.

Od opreme se traži da to vozilo poseduje kožna podesiva sedišta sa grejanjem, aluminijumske felne, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, teleskopske uređaje za pranje farova, senzore za parkiranje, ambijentalno osvetljenje, navigacioni sistem “Amundsen” i grejanje retrovizora sa automatskim zatamnjenjem.

Polovni automobil treba da bude crn, da dizel motor Euro 5 standara ima zapreminu 1.998 kubika, da menjač bude manuelni sa šest brzina i da ukupno nije prešao više od 135.000 kilometara.

Oprema tog vozila je znatno skromnija od prethodnog, pa se od dobavljača zahteva da poseduje ABS sistem, servo volan, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, podesiva sedišta, tonirana stakla, alumunijumske felne, daljinsko zaključavanje i putni računar.

Tender je otvoren do 2. marta, a u lokalnoj samoupravi su naveli da je nabavka dva automobila neophodna zbog zastarelosti voznog parka.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Hazbo SDP

    To Hazbo kupuje svom novom drugu iz SDP Vahidu novo auto. Ono ce biti bolje nego i od njegove trenutne skode. Ovim drugim losijim autom vozice se svi ostali u opstini i javnim preduzecima i ustanovama.

Napiši komentar: