Vredan poklon od grada za slabovidu učenicu

Sreda , 2018-02-21 | 15:52:10

Slabovida učenica druge godine Tehničke škole u Novom Pazaru Dina Tatarević dobila je danas od gradonačelnika Nihata Biševca aparat Brajev red, koji će joj pomoći u daljem školovanju.


Dina je krajem prošle godine od Saveza slepih Srbije proglašena za najboljeg učenika oštećenog vida u zemlji, a vrednost ovog pomagala je više od 300.000 dinara, koje je obezbedio grad Novi Pazar.

Dina se zahvalila na ovom poklonu, a nije krila uzbuđenje i radost jer će sada moći da čita školsku lektiru i brojne knjige.

“Volim sve predmete, ali ipak najviše časove srpskog jezika. Uživam slušajući pesme i priče, jer tada u glavi stvaram sliku svega što pročitam i sve doživljavam na svoj način“, priča Dina, koja pohađa smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Ona kaže da od malena ima želju da studira novinarstvo i da jednog dana vodi razgovore sa poznatim ličnostima.

Gradonačelnik Biševac rekao je da grad radi na stvaranju boljih uslova u ovdašnjim školama, pre svih najboljim đacima.

“Mi smo veoma ponosni na našu dragu Dinu, kojoj smo ovaj aparat poklonili kao nagradu za to što je najbolja slabovida učenica u Srbiji. Verujemo da smo joj ovim pomagalom olakšali dalje učenje, da će postići još bolje rezultate, a ona je ovo zaslužila svojim radom i trudom”, rekao je Biševac.

On je dodao da će grad i dalje pomagati i nagrađivati najbolje učenike i nastavnike, koji ostvaruju značajne rezultate na takmičenjima u zemlji.

Zahvaljujući projektu Udruženja psihologa iz Novog Pazara, Dina već drugu godinu uz sebe ima ličnog pratioca, tiflopedagoga Bojanu Ostraćanin koja joj pomaže u savladavanju školskog gradiva.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: