Sve veći broj obolelih od morbila, još jedan smrtni slučaj

Cetvrtak , 2018-03-15 | 12:06:02

Od prošlog petka na teritoriji Novog Pazara i Tutina zabeleženo je 78 novih slučajeva oboljevanja od morbila, dok je u Kliničkom centru u Kragujevcu preminuo jedan Tutinac usled komplikacija koje je prouzrokovala ta zarazna bolest.


Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić izjavio je radiju Sto plus da je od početka 2018. godine od morbila obolelo 133 žitelja Tutina i 48 stanovnika Novog Pazara.

Podsećamo da je prošlog petka broj obolelih u Novom Pazaru bio 19, a u Tutinu 84.

“Iako izgleda tako, ne radi se o drastičnom porastu obolelih, pogotovo ukoliko imamo u vidu obuhvat stanovništva MMR vakcinom u poslednjih 10 godina koji je daleko ispod potrebnog nivoa. U narednom periodu očekujemo još više obolelih i zato apelujem na sve koji nisu, da se vakcinišu”, kazao je Spahić.

Kako naš radio nezvanično saznaje, na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu u utorak veče, usled komplikacija prouzrokovanih malim boginjama, preminuo je muškarac (33) iz Tutina.

Prema nepotvrđenim informacijama, on je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, a za Kragujevac je transportovan dva dana kasnije.

Bio je hronični bolesnik, a nedavno je imao operaciju zbog koje mu je imunitet dodatno oslabio.

N. Kočović


 

Napiši komentar: