Iz ruskog aviona pri poletanju ispalo tri tone zlata u polugama

Cetvrtak , 2018-03-15 | 12:34:36
Vrata na ruskom teretnom avionu An-12 koji je prevozio dragocene metale slučajno su se otvorila pri poletanju sa aerodroma u Jakutsku na dalekom istoku zemlje i po pisti se rasulo oko tri tone zlata, prenosi danas ruska novinska agencija Tass.

U toku je istraga oko ovog incidenta. 

Avion An-12 aviokompanije Nimbus poleteo je danas iz Jakutska za Krasnojarsk sa 9,3 tone zlata i drugih dragocenih metala, prema saopštenju državnog Istražnog odbora. 

Prema preliminarnim informacijama pronadjeno je 172 poluga težine 3,4 tone, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te oblasti i dodalo da je deo tereta ispao zato što vrata nisu bila dobro pričvrćena, prenosi Tass.

Avion je bezbedno sleteo na aerodromu Magan, 12 kilometara od Jakutska. U avionu je bilo pet članova posade i niko nije povredjen.

Slike objavljene preko društvenih mreža pokazuju zlatne poluge rasute po pisti, prenosi agencija AP.

Strong winds blew the door off a Russian cargo plane, scattering 200 bars of gold and other precious metals across an airport runway #MeanwhileinRussia https://t.co/iUOwaI5yJt pic.twitter.com/cnnhHYTbdz— The Moscow Times (@MoscowTimes) March 15, 2018
 

Napiši komentar: