Kostić ostaje rektor DUNP

Ponedeljak , 2018-03-19 | 13:49:52

Dosadašnji rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić ostaće na čelu te visokoškolske ustanove i u naredne tri godine, odlučio je Savet tog univerziteta.


Sa Državnog univerziteta su saopštili da je Kostić bio jedini kandidat Senata, veća svih departmana i administrativnih radnika, a izabran je jednoglasno, tajnim izjašnjavanjem članova Saveta.

“Članovi Senata i Saveta izrazili su uverenje da će rektor Kostić u kontinuitetu uspešno raditi na razvoju Univerziteta, jačanju kvaliteta nastave i naučnog rada, kvaliteta nastavnog kadra i međunarodne saradnje. Kostić je dobio i jednoglasnu podršku Studentskog parlamenta”, navodi se u saopštenju.

Kostić je obećao da će se u narednom periodu zalagati za uvođenje novih studijskih programa, kadrovsko jačanje institucije i za kvalitetno znanje, kao glavni rezultat obrazovnog procesa.

Miladin Kostić je doktor pravnih nauka i redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Univerzitetsku karijeru započeo je 1980. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Na Državnom univerzitetu je angažovan od početka rada ove institucije, kao predavač ali i član rukovodećeg tima: obavljao je funkciju zamenika predsednika Privremenog saveta univerziteta, bio je predsednik Saveta, član Senata i šef Departmana za pravne nauke.

Za rektora Državnog univerziteta prvi put je izabran 2012. godine, a ovo će mu biti treći trogodišnji mandat.

N. Kočović


 

  • user thumb
    lopovi

    Jad ...beda.. cemer...

Napiši komentar: