Usvojeni izveštaji o radu, izabrano troje direktora

Ponedeljak , 2018-04-02 | 15:11:19
Skupština Novog Pazara usvojila je danas izveštaje o radu Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva i Uprave prihoda, kao i svih šest javnih preduzeća za koja je rečeno da su tokom 2017. godine poslovala pozitivno.

Gradska skupština je imenovala Huseina Memića za direktora Kulturnog centra, Džemaludina Paučinca Kancelarije za mlade, a Fatimu Durović za direktorku Centra za decu i omladinu “Duga”.

Njih troje su izabrani na javnim konkursima koji su sprovedeni u proteklih mesec dana, a i ranije su rukovodili tim javnim ustanovama.

Do kadrovskih promena došlo je i u nadzornim odborima dva javna preduzeća, pa će umesto dosadašnje članice tog upravljačkog organa Zavoda za urbanizam Milice Popović biti Azra Hamidović, a umesto dosadašnjeg člana NO “Gradske toplane” Stefana Stefanovića Vladan Leković.

Glasovima svih odbornika usvojene su odluke o izradi planova detaljne regulacije za koridore infrastrukture na Goliji i izgradnju mini-hidroelektrane “Lozno” na reci Deževska, kao i izmene plana generalne regulacije za deo naselja Mur.

Skupština je konstatovala prestanak mandata odborniku Srpske napredne stranke Bojanu Petroviću koji je podneo ostavku zbog, kako je naveo, istupanja iz te partije.

Umesto njega, član lokalnog parlamenta Novog Pazara u narednom periodu biće Golub Vidojević.

Predlog opozicione Stranke pravde i pomirenja da se raspravlja o dodeljivanju titule počasnog građanina Novog Pazara i ključeva grada predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu vladajuća većina nije prihvatila.

Nisu prihvaćeni ni njihovi predlozi da se raspravlja o dodeli povelja grada predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, privrednicima Halilu Kuču i Numanu Bajramoviću, kao i bivšem fudbaleru Nusretu Džankoviću.

Napiši komentar: