Učenici čiste Novi Pazar

Petak , 2018-04-13 | 13:19:48

U okviru ekološke kampanje “Da Pazar zablista” učenici osnovnih i srednjih škola učestvovaće u subotu u velikoj akciji čišćenja školskih dvorišta, ali i nekoliko lokacija u Novom Pazaru.


Članica radne grupe za sprovođenje kampanje Malića Plojović izjavila je gostujući u emisiji “Plusiranje” na radiju Sto plus da će učenici osnovnih škola čistiti dvorišta tih obrazovnih ustanova, dok će srednjoškolci čistiti tri lokacije.

“Učenici Ugostiteljske i Tehničke škole će čistiti kej reke Raške od Ukrasa do Zelene pijace, đaci Ekonomske i Škole za dizajn šetališta u Borićima ka Đurđevim stupovima, a Gimnazije i Medicinske škole potes od naselja Bukreš ka selu Vojniće”, rekla je Plojović.

Ona je dodala da akcije počinju u 10 časova, da će u njima učestvovati izviđači i pripadnici Gorske službe.

“Doprinos će dati i radnici 'Gradske čistoće' i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta koji će pomoću mehanizacije čistiti divlje deponije na obalama reke Raške. Pozivam i građane Novog Pazara da se priključe akciji”, istakla je Plojović.

Kampanju “Da Pazar zablista” pokrenula je lokalna samouprava, a u okviru nje su školama u ovom gradu donirani mrežasti kontejneri za reciklažni otpad i organizovana akcija čišćenja prostora Predškolske ustanove “Mladost”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: