Novi Pazar vicešampion Srbije

Nedelja , 2018-04-15 | 23:28:25

Odbojkaši Vojvodine osvojili su večeras titulu prvaka Srbije, pošto su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Superlige savladali domaći Novi Pazar sa 3:1 u setovima (17:25, 34:32, 25:18, 32:30).


"Druga sezona u Vojvodini i druga titula. Čestitam mojim momcima i ekipi Novog Pazara koja je igrala fantastično. Pokazali smo da smo dve najbolje ekipe u Srbiji. Duži 'roster' doneo nam je tas na vagi u drugoj i večerašnjoj utakmici", rekao je trener Vojvodine Nedžad Osmankač.

Vojvodinu je do trijumfa za konačnih 3:1 u seriji predvodio David Mehić sa 19 poena, a pratili su ga Miran Kujundžić sa 15, te Radiša Stevanović i Miloš Vemić sa po osam poena.

"Neverovatna atmosfera, u pozitivnom smislu. Bilo je pravo uživanje igrati. Nije ličilo na našu ligu, gde su hale poluprazne. Krvavo smo radili cele sezone i bili najbolji kad je najpotrebnije, iako smo do večeras svaki put gubili u Pazaru", naveo je primač Novosađana Vemić.

Najefikasniji akter meča bio je Novopazarac Irfan Hamzagić sa 24 poena.

"Čestitam mojoj ekipi na dobrom meču i dobroj sezoni. Izgurali smo je s prvom šestorkom, koja je bila i sjajna i bajna, a nekada i malo slabija. Vojvodina je pokazala da nije slučajno toliko puta bila šampion. U trećem i četvrtom setu je bilo očigledno da smo emotivno i fizički ispražnjeni, bez goriva", ocenio je trener Pazara Hamza Zatrić.

Po 17 poena u poraženom timu upisali su Marko Vukašinović i Marko Radosavljević, dok je Aleksa Polomac dodao 11.

"Vruća je glava, pa je jako teško da komenatrišem. Ne znam šta je to malo nedostajalo večeras, verovatno je to bio servis. Nije služio nikoga od nas i Vojvodini je to bilo dovoljno. Utakmica i cela serija za pamćenje. Nažalost, neće biti puno sna večeras", konstatovao je primač poraženog tima Marko Vukašinović.

Pred rekordnih 1.800 gledalaca, utakmica u dvorani Pendik trajala je dva sata i 15 minuta.

"U Pazaru su večeras pobedili sport i odbojka. Pobedila je i publika, koja je na divan način navijali za svoj tim, a pobedu rivala ispratila aplauzom. Atmosfera je bila fantastična. Ovo je najbolji način da se predstavimo, kao veliki sportski centar u Srbiji", zaključio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.


 

Napiši komentar: